This is AdBlock's old support site. It is available for archival purposes only. To create a new discussion, or to visit the up-to-date knowledge base, please visit help.getadblock.com

Ads on local environments

Oliver Harkness's Avatar

Oliver Harkness

08 Sep, 2015 12:46 PM

English only!

Please answer the following questions so that we can process your bug report, otherwise, we may have to ignore it.
Also, please put your name, or a screen name, and your email above so that we can contact you if needed.
If you don't want your report to be made public, check that box, too.

Can you provide detailed steps on how to reproduce the problem?

  1. Start up local environment using port 7777 and navigate to a page
  2. Open the AdBlock menu and click 'Don't run on pages on this domain' and configure
  3. Restart Chrome

What should happen when you do the above steps

Adblock shouldn't run on my local domain after configuring it not to

What actually happened?

Ads are still blocked on the local domain

Do you have any other comments? If you can, can you please attach a screenshot of the bug?

The local domain is configured to run from port 7777 using a Vagrant VM

--- The questions below are optional but VERY helpful. ---

If unchecking all filter lists fixes the problem, which one filterlist must you check to cause the problem again after another restart?

Technical Chrome users: Go to chrome://extensions ->Developer Mode -> Inspect views: background page -> Console. Paste the contents here:

====== Do not touch below this line ======

==== Filter Lists ====  
adblock_custom  
  last updated: Tue, 08 Sep 2015 08:02:46 GMT  
easylist  
  last updated: Tue, 08 Sep 2015 08:02:43 GMT  
malware  
  last updated: Tue, 08 Sep 2015 08:02:49 GMT  
  
==== Settings ====  
debug_logging: false
youtube_channel_whitelist: false
show_google_search_text_ads: true
whitelist_hulu_ads: false
show_context_menu_items: true
show_advanced_options: true
display_stats: true
display_menu_stats: true
show_block_counts_help_link: true
dropbox_sync: false
show_survey: true
malware-notification: undefined
  
==== Other info: ====  
AdBlock version number: 2.39 Stable  
Total pings: 2  
UserAgent: Mozilla/5.0 (Macintosh Intel Mac OS X 10_10_4) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/45.0.2454.85 Safari/537.36
  1. Support Staff 1 Posted by Rhana on 30 Sep, 2015 07:28 PM

    Rhana's Avatar

    Hi Oliver,

    Our apologies for not getting back to you on this. I'd like our developers to look into your question. However, they've been focusing on getting AdBlock out for iOS 9 for the past several weeks. Now that life is beginning to settle down a bit, I'll ask them again. Thank you for your patience!

    Rhana
    AdBlock Community Manager

  2. 2 Posted by Tomáš on 30 Sep, 2015 08:57 PM

    Tomáš's Avatar

    Hi Oliver,

    I've been trying to confirm this bug, but without any success. Is this still happening to you?

    Best regards,
    Tomáš
    Extension Developer

  3. 3 Posted by Oliver Harkness on 01 Oct, 2015 07:27 AM

    Oliver Harkness's Avatar

    Hi,

    Yes, it’s still happening. Although the case I gave you was quite granular. It’s actually any site that I try to whitelist, including https://www.google.co.uk/ or *.google.co.uk – I always try to whitelist using the wildcard.

    Expected behaviour: I whitelist a domain (any domain) using a wildcard, like *.google.co.uk and it is whitelisted forever

    Actual behaviour: After I whitelist a domain and then restart my browser (Chrome on a mac, latest version) the whitelist is not saved.

    This is also true of my settings:
    [cid:60CC3362-7A90-4CD8-9A88-3E2B35EBDABC]
    I need to be able to view Google ads for my job, so I check this box. Each day I come in to work the box is unchecked.

    Thanks for getting back to me, it’s very much appreciated.

    Oliver Harkness
    Head of Digital

    ​FusePump<http://www.fusepump.com/>

    t: +44 (0) 20 7199 6754

    ​[Description: Macintosh HD:Users:amosfrancis:Documents:Designs:Branding:FINAL BRAND:Email sig:twitter.png]<https://twitter.com/fusepump>​ <https://www.facebook.com/pages/FusePump/136432873064219> [Description: Macintosh HD:Users:amosfrancis:Documents:Designs:Branding:FINAL BRAND:Email sig:linkedin.png] <https://www.linkedin.com/company/fusepump-ltd> [cid:[email blocked]] <http://www.fusepump.com/blog>

  4. 4 Posted by Tomáš on 07 Oct, 2015 06:34 PM

    Tomáš's Avatar

    Hi Oliver,

    The reason, why AdBlock is still running on whitelisted websites, is because you are using a wrong syntax for whitelisting of domains.

    If you want to whitelist a domain, create a filter like @@||domain.com$document
    where domain.com is the name of the domain e.g. @@||*.google.co.uk$document :)

    Best regards,
    Tomáš
    Extension Developer

  5. 5 Posted by Oliver Harkness on 08 Oct, 2015 11:31 AM

    Oliver Harkness's Avatar

    Hi Tomás,

    Sorry, I don’t understand – I’m using your user interface to whitelist without any success… please see the screen shots.

    [cid:1E536442-ADDD-4EF1-9833-08BC4CF2AB29]

    [cid:F8343B58-A4CD-4143-B3B8-BEC296010B37]

    Oliver Harkness
    Head of Digital

    ​FusePump<http://www.fusepump.com/>

    t: +44 (0) 20 7199 6754

    ​[Description: Macintosh HD:Users:amosfrancis:Documents:Designs:Branding:FINAL BRAND:Email sig:twitter.png]<https://twitter.com/fusepump>​ <https://www.facebook.com/pages/FusePump/136432873064219> [Description: Macintosh HD:Users:amosfrancis:Documents:Designs:Branding:FINAL BRAND:Email sig:linkedin.png] <https://www.linkedin.com/company/fusepump-ltd> [cid:[email blocked]] <http://www.fusepump.com/blog>

  6. 6 Posted by Oliver Harkness on 09 Dec, 2015 08:20 AM

    Oliver Harkness's Avatar

    Dude,

    This bug is persisting… it’s embarrassing going for meetings with Ad Servers and not having their domain whitelisted. Whitelisting is basically broken on my machine. Is there any way to fix this?

    Oliver Harkness
    Head of Digital

    ​FusePump<http://www.fusepump.com/>

    t: +44 (0) 20 7199 6754

    ​[Description: Macintosh HD:Users:amosfrancis:Documents:Designs:Branding:FINAL BRAND:Email sig:twitter.png]<https://twitter.com/fusepump>​ <https://www.facebook.com/pages/FusePump/136432873064219> [Description: Macintosh HD:Users:amosfrancis:Documents:Designs:Branding:FINAL BRAND:Email sig:linkedin.png] <https://www.linkedin.com/company/fusepump-ltd> [cid:[email blocked]] <http://www.fusepump.com/blog>

    From: FusePump Digital <[email blocked]<mailto:[email blocked]>>
    Date: Thursday, 8 October 2015 at 12:31
    To: Tomáš <[email blocked]<mailto:[email blocked]>>
    Subject: Re: Ads on local environments [Problems #89109]

    Hi Tomás,

    Sorry, I don’t understand – I’m using your user interface to whitelist without any success… please see the screen shots.

    [cid:1E536442-ADDD-4EF1-9833-08BC4CF2AB29]

    [cid:F8343B58-A4CD-4143-B3B8-BEC296010B37]

    Oliver Harkness
    Head of Digital

    ​FusePump<http://www.fusepump.com/>

    t: +44 (0) 20 7199 6754

    ​[Description: Macintosh HD:Users:amosfrancis:Documents:Designs:Branding:FINAL BRAND:Email sig:twitter.png]<https://twitter.com/fusepump>​ <https://www.facebook.com/pages/FusePump/136432873064219> [Description: Macintosh HD:Users:amosfrancis:Documents:Designs:Branding:FINAL BRAND:Email sig:linkedin.png] <https://www.linkedin.com/company/fusepump-ltd> [cid:[email blocked]] <http://www.fusepump.com/blog>

  7. Support Staff 7 Posted by Rhana on 11 Dec, 2015 12:03 AM

    Rhana's Avatar

    Hi Oliver,

    Our apologies for the delay in getting back to you. I've asked our developers to look into this again. We really appreciate your patience!

    Rhana
    AdBlock Community Manager

  8. Support Staff 8 Posted by Brent on 11 Dec, 2015 03:10 PM

    Brent's Avatar

    Hi Oliver,

    Could you white list one of the sites in question and then post the 'debug' information back here? The 'debug' information can be found on our Option page, on the Support tab, under the item - Have our team requested some debug info? Click here for that! Please copy & paste the all of the text in the response.

    After you do that, could you shut down / close Chrome, and then re-open Chrome. And once again, copy and paste the 'debug' information from the Option page / Support tab.

    I'm asking for this information because I would like to see the filter lists that are being created (which should be included in the debug information). I also want to make sure that the custom filters are saved between browser restarts.

    Thanks for your patience in this matter.

    -- Brent

Discussions are closed to public comments.
If you need help with AdBlock please start a new discussion.

Keyboard shortcuts

Generic

? Show this help
ESC Blurs the current field

Comment Form

r Focus the comment reply box
^ + ↩ Submit the comment

You can use Command ⌘ instead of Control ^ on Mac